Welke vrieskast kopen voor in de horeca?

Het spreekt voor zich dat het voor elke horecazaak van groot belang is om over een mogelijkheid te beschikken om bijvoorbeeld vlees en vis, maar ook groenten voor een langere periode te kunnen bewaren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het voorzien van een zogenaamde vrieskast. Een vrieskast maakt het mogelijk om voedingswaren voor een langere periode vers te houden en dat bovendien ook nog eens op een zeer efficiënte manier. Bent u ook van plan om voor in uw horecazaak een vrieskast te kopen, maar wilt u graag eerst nog even meer te weten komen over de verschillende opties die er allemaal bestaan? In dat geval kan de informatie op deze pagina u daar zonder twijfel bij helpen!

             Verschillende soorten vrieskasten

Net zoals geldt voor het merendeel van de horeca apparatuur welke op de markt is terug te vinden geldt ook voor een vrieskast dat deze kan worden aangekocht in verschillende vormen. Dit betekent concreet dat we in de praktijk een onderscheid maken tussen deze opties:

  1. Een statische vriezer;
  2. Een geforceerde vriezer;

Voor een statische vrieskast geldt dat deze eigenlijk beschikt over de traditionele koeling. Er is geen sprake van een circulatie van koude lucht in de koelkast. Dit brengt in principe twee interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie is deze vrieskast voordeliger in aankoop, maar daarnaast is het ook zo dat ze over een betrekkelijk laag energieverbruik beschikt. Bij een geforceerde vrieskast is er sprake van lucht welke wordt verspreid door middel van een ventilator. Dit zorgt ervoor dat de vrieskast bijzonder snel op temperatuur kan komen. De temperatuur is verspreid over de vrieskast overigens ook overal gelijk. Er is dus geen sprake van een verschil.

             Van welk merk kunt u een vrieskast kopen?

Het spreekt voor zich dat er in de praktijk ongelofelijk veel verschillende merken bestaan die vrieskasten op de markt hebben gebracht. Het is altijd interessant om ervoor te kiezen om uw horeca vrieskast te bestellen bij een bekend en gerenommeerd merk. Op dit vlak kunt u bijvoorbeeld kijken in de richting van merken zoals bijvoorbeeld Polar, Exquisit, Saro, Liebherr en Combisteel en ScanCool. Voordat je een bepaalde vrieskast van een specifiek merk koopt is het ook altijd belangrijk om even goed te controleren welke garantie er wordt aangeboden. Een vrieskast van Liebherr is bijvoorbeeld veelal net wat duurder in vergelijking met de vrieskasten van andere merken, maar daar staat tegenover dat ze wel een garantietermijn aanbiedt van zomaar even vijf jaar. Dat is natuurlijk erg mooi meegenomen.

             Wat met de ontdooicyclus van uw vrieskast?

Bij het kopen van een vrieskast zult u naast bovenstaande ook kunnen vaststellen dat de zogenaamde ontdooicyclus niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Zo wordt er bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt tussen een normale ontdooicyclus en een zogenaamde heetgas ontdooiing. Het feit dat de lucht welke zich in de vrieskast bevindt continue wordt gekoeld zorgt ervoor dat er op een zeker ogenblik ijsvorming op de verdamper kan ontstaan. Dit bevroren vocht dient tijdig te worden ontdooid om een blijvende, goede werking van de vrieskast in kwestie te kunnen garanderen.

                De normale ontdooicyclus

Bij menig aantal vrieskasten die op de markt zijn terug te vinden wordt er gebruik gemaakt van een standaard ontdooicyclus. In dit geval is het zo dat de compressor automatisch een aantal minuten per 24 uur wordt uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat het ijs welke zich aan de verdamper heeft gehecht kan smelten. Dit lijkt interessant, maar het spreekt voor zich dat het aantal uitgeschakelde minuten op een zeker ogenblik terug moet worden gecompenseerd. Omwille van deze reden vereist een vrieskast met een normale ontdooicyclus in de praktijk vaak een relatief behoorlijk energieverbruik.

                De heetgas ontdooiing

Het tweede type ontdooisysteem is de zogenaamde heetgas ontdooiing. In dit geval wordt de verdamper automatisch een aantal keren in 24 uur een paar seconden opgewarmd. Dit zorgt ervoor dat het ijs dat zich op de verdamper bevindt meteen komt te smelten. Hier zijn twee belangrijke voordelen aan verbonden. In eerste instantie stijgt de temperatuur in de vrieskast nauwelijks terwijl daarnaast de kwaliteit van de producten ook beter kan worden gegarandeerd. Daarnaast is het zo dat deze ontdooicyclus dus in vergelijking met de standaard variant aanzienlijk energiebesparend werkt.

             Vergelijk goed de verschillende vrieskasten op de markt!

Bovenstaande informatie heeft het in ieder geval duidelijk gemaakt, wanneer u met het idee speelt om een vrieskast aan te schaffen voor in uw horecazaak is het altijd een absolute vereiste om u even grondig te verdiepen in het beschikbare aanbod dat op de markt is terug te vinden. Alleen op deze manier zult u uiteindelijk kiezen voor precies die ene vrieskast die al uw vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen.

Bekijk het aanbod vrieskasten van HorecaRama hier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *