Duurzame kant-en-klaar-maaltijden vergelijken

De kant-en-klaar-maaltijd is populairder dan ooit. Steeds meer Nederlanders ontdekken het gemak van zo’n maaltijd bomvol verse ingrediënten. Populaire aanbieders zijn onder andere HelloFresh, Marley Spoon en de Allerhande Box van Albert Heijn. Maar ook in de online supermarkt vind je steeds meer maaltijden die zo de magnetron in kunnen. En veel van deze maaltijden claimen duurzaam te zijn. Immers: je ontvangt precies de juiste hoeveelheid van alle ingrediënten dus je hoeft niets weg te gooien. Maar wanneer je deze boxen thuis ontvangt zit het toch vol met pakjes, zakjes en bakjes. Kortom: hoe duurzaam zijn maaltijdpakketten nu echt? 

Gelukkig zijn er ook een aantal boxen die zich wel 100% inzetten voor een betere wereld. In deze blog van kantenklaarmaaltijden.com bekijken we 3 van deze duurzame aanbieders: Beebox, De Krat en Ekomenu. 

Beebox

Beebox (onderdeel van biologische supermarkt Willem & Drees) is een 100% biologische maaltijdbox waar het volledig draait om de inhoud van de box. Dat betekent verse en eerlijke producten die rechtstreeks afkomstig zijn van boeren. Producten worden aan het begin van de week geoogst, en zo snel mogelijk naar de klanten verstuurd. Beebox is een opvallende oranje krat die je niet weg hoeft te gooien. Zodra je jouw nieuwe box thuis ontvangt, neemt de bezorger jouw vorige krat weer mee. Ook de producten in de box bevatten maar weinig pakjes en zakjes. Veel groenten worden er zelfs zonder verpakking ingestopt. Dat kan alleen omdat de producten zo vers zijn. 

Informatie over de Beebox

Aantal personen: 2, 3 of 4

Prijs: €39,00 voor 3 maaltijden voor 2 personen

Vegetarisch: Ja

Biologisch: Ja

Kindvriendelijk: Ja

Recepten kiezen: Nee

Voordeel: 100% biologisch met producten die rechtstreeks afkomstig zijn van lokale boeren

Informatie over De Krat

Aantal personen: 1 t/m 4 personen

Prijs: €39,00 voor 3 maaltijden voor 2 personen

Vegetarisch: Ja

Biologisch: Ja

Kindvriendelijk: Nee

Recepten kiezen:Nee

Voordeel: Eerlijk, biologisch en lekker eten, rechtstreeks afkomstig van de boer

Informatie over Ekomenu

Aantal personen: 2, 3 of 4 personen

Prijs: €39,00 voor 3 maaltijden voor 2 personen

Vegetarisch: Ja

Biologisch: Ja

Kindvriendelijk: Nee

Recepten kiezen: Ja, uit 7

Voordeel: Gezonde maaltijdbox met 100% biologische ingrediënten
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *