Koffiebonen kopen, waar rekening mee houden?

Mensen die houden van het drinken van een lekker kopje koffie zullen in eerste instantie wellicht wat meer informatie willen inwinnen met betrekking tot het zelf bereiden van het heerlijkste bakkie koffie. Wanneer u zelf koffie wenst te zetten, heeft u daarvoor wel eerst of koffiebonen of gemalen koffie nodig. De meeste echte liefhebbers van koffie geven er in de praktijk nagenoeg altijd de voorkeur aan om gebruik te maken van koffiebonen. Dat is natuurlijk leuk en aardig om te weten, maar waar moet u bij koffiebonen kopen nu precies allemaal rekening mee houden? Wij zochten het speciaal voor u uit en hebben de belangrijkste tips in verband met koffiebonen kopen voor u hier op deze pagina verzameld! 

Arabica koffiebonen kopen 

Allereerst is het belangrijk om er rekening mee te houden dat koffiebonen kopen op verschillende manieren kan gebeuren. Het is namelijk zo dat het ene type koffieboon het andere niet is. Neem nu bijvoorbeeld de Arabica koffiebonen. Deze koffiebonen staan er om bekend veruit het meest van allemaal geteeld te worden. Zomaar even ruim 70 procent van de volledige koffieoogst ter wereld bestaat uit de Arabica bonen. Arabica koffiebonen kopen zorgt ervoor dat u kiest voor koffiebonen die zich kenmerken door een verfijnde en bovendien ook een lekker zoete smaak. Dit heeft alles te maken met de hoogte waar de koffieplanten op groeien. Arabica groeit dan ook op een gemiddelde hoogte van zomaar even 1500 meter. Net door deze hoogte heeft de plant eigenlijk weinig tot geen last van zowel parasieten als ziektes. 

Robusta koffiebonen kopen

Een andere vorm van koffiebonen om te kopen luistert naar de naam ‘Coffea Robusta’. Een andere naam voor deze koffieplant is ook wel de ‘Coffea Canephora’. Het betreft hier een soort van koffieplant welke goed is voor 30 procent van de globale productie van koffiebonen. Er kan worden vastgesteld dat de populariteit van de Robusta koffieplant door de jaren heen aanzienlijk is toegenomen onder telers. Dit niet in het minst omdat de plant aanzienlijk sterker is in vergelijking met de Coffea Arabica. Deze extra sterkte zorgt er in de praktijk voor dat ze eigenlijk zelden of nooit het slachtoffer wordt van ziektes. De Robusta groeit in tegenstelling tot de Arabica koffieplant op een hoogte tot 600 meter. Deze eerder geringe hoogte zorgt ervoor dat de plant meer cafeïne aan dient te maken om zichzelf te beschermen tegen allerhande aandoeningen. Robusta koffiebonen kopen zorgt er in de praktijk dan ook voor dat u kiest voor koffiebonen die aanzienlijk sterker en scherper zullen smaken.

Welke koffiebonen kopen voor uw koffie?

De hierboven terug te vinden informatie heeft ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat koffiebonen kopen in de praktijk op verschillende manieren kan gebeuren. Voor welk soort koffiebonen u op het einde van de rit gaat kiezen is altijd afhankelijk van onder meer uw persoonlijke voorkeur. In het bijzonder het verschil cafeïnegehalte zorgt ervoor dat er een behoorlijk smaakverschil merkbaar is tussen enerzijds de Arabica en anderzijds de Robusta koffiebonen. Houd rekening met dit verschil en maak dan op basis van uw persoonlijke voorkeur de beste keuze. Hulp nodig bij het maken van uw keuze? De specialisten van KoffieTheePlaza helpen u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *