Onderhoud van een bbq

Met de zomer voor de deur, kunnen we eindelijk weer gaan dromen van barbecues. Naar alle waarschijnlijkheid heeft je barbecue sinds eind augustus geen daglicht meer gezien en is hij nu opgeborgen in een garage waar ie stof verzamelt. Ons advies over je bbq onderhouden zorgt ervoor dat je grill op alle cilinders stookt voor wanneer je hem nodig hebt. Maak je geen zorgen, je bbq onderhouden is niet zo vervelend als het klinkt. Bij veel barbecues moeten geschikte bbq hoezen worden meegeleverd. Als de jouwe dat niet doet, is het zeker de moeite waard om te investeren in goede bbq hoezen om ervoor te zorgen dat je barbecue de laatste weken voor de zomer goed wordt beschermd. DeZeilenSpecialist is gespecialiseerd in afdekzeilen dus daar kun je zeker terecht voor een goed barbecue zeil.


Gasleidingen

De manier waarop je je barbecue onderhoudt, hangt natuurlijk grotendeels af van wat voor soort barbecue je bezit. Het schoonmaken van een gasbarbecue verschilt van het schoonmaken van een houtskoolgestookte barbecue. Bij een gasbarbecue is het belangrijk dat jeje gasleiding in de gaten houdt. Een goede tip is om zeepachtig water door je gasleiding te laten lopen. Als er luchtbellen ontstaan, weet je dat je je lijn moet aanspannen of vervangen. Een gasbarbecue moet ook regelmatig worden schoongemaakt. Verwijder je branders en spoel ze af met een sopje om eventueel vuil te verwijderen. Lukt het niet om de gasbranders te verwijderen, spoel ze dan af met een vochtige doek.

Roosterreiniging

Voor welk type barbecue je ook kiest, je moet de roosters schoonmaken. Je zou het rooster in je oven geen vet en vet laten opbouwen, dus waarom zou je je barbecue dat wel laten doen? Zorg ervoor dat je bij het reinigen van je rooster een ontkalker of reiniger van hoge kwaliteit gebruikt. Het is ook een goed idee om je grill warm te houden wanneer je begint met schoonmaken, om het vet gemakkelijker te verwijderen. Een andere manier om wat van het vet op de grill los te maken, is door wat water te koken met de barbecue en het deksel erop te laten. Dit zal stoom genereren die het proberen om het hardnekkigere vet iets gemakkelijker weg te schrobben.

Laatste voorbereidingen

We kunnen dromen van barbecuefeestjes in de brandende zon, maar aan het eind van de dag moeten we proberen realistisch te zijn. We weten niet wat voor weer ons in mei te wachten staat, en het is niet buiten de grenzen van de mogelijkheid dat we een paar buien zullen meemaken. Met dit in gedachten kan roest een probleem zijn als het niet goed wordt beheerd. Als de jouwe er slechter uitziet, kun je de buitenkant van je barbecue schilderen met een geschikte hittebestendige verf voor de barbecue. Een ander probleem dat kan optreden als je niet goed voorbereid bent, is dat je halverwege de barbecue zonder kookgas komt te zitten. Controleer je voorraad regelmatig, vooral aan het begin van de zomer, en laat voldoende reserve over om dit te voorkomen.


De juiste hulpmiddelen

Als je wilt dat zowel je grill als je barbecuegereedschap zo lang mogelijk meegaat, is het essentieel om het juiste gereedschap voor de klus te gebruiken. Een tang met lange steel, een stevige spatel, een flexibele flipper en een kwaliteitsgrillborstel of schuursponsje zijn de eerste vier dingen die je bij de hand moet houden. Het gebruik van ongeschikt gereedschap kan het keukengerei zelf beschadigen en goedkope producten van lage kwaliteit kunnen meer kwaad dan goed doen. Zoals je hierboven kunt zien, zijn er veel strategieën en oplossingen om je grill, de accessoires en het voedsel dat je bereidt, volledig tot zijn recht te laten komen. Loop niet het risico op teleurstelling – volg onze tips zodat je kan blijven genieten van je bbq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *