Welke horeca koelkasten moet je aanschaffen?

Als je je eigen horecazaak wil runnen, dan is het van belang dat er goede koel- en vries voorzieningen aanwezig zijn. Er zijn ontelbaar veel opties beschikbaar. Van normale koelkasten en vriezers tot grote koel- en vriescellen. Bent u nieuwsgierig naar welke soorten koelvoorzieningen er nou eigenlijk bestaan en welke je het beste kunt kopen? Lees dan verder!

De grote koelcel

Je koel- en vrieskast moeten 24/7 zonder problemen kunnen draaien. Dus het spreekt voor zich dat je bij het uitkiezen van deze voorzieningen genoeg rekening houdt hiermee. Een koel- of vrieskast van kwaliteit is dus essentieel. Afhankelijk van de grote van je horecazaak moet je bepalen hoeveel koelvoorzieningen je daadwerkelijk nodig hebt. Een grote koel/vriescel mag eigenlijk niet ontbreken. Dit is eigenlijk gewoon een grote kamer die je in de keuken of een magazijn plaatst. Deze cellen hebben vaak een grote deur en je kunt de koelcel dan inlopen. Een grote koelcel is essentieel omdat je hier veel spullen in kwijt kunt en deze goed kan ordenen en organiseren op de planken in je koelcel. 

Horeca koelkasten voor achter de bar

Daarnaast heb je ook nog koelkasten die zich achter de bar en soms ook in het restaurant bevinden. Hier staan meestal alle dranken en andere barbenodigdheden zoals munt en citroen in. Omdat drank het item is dat het vaakst voorkomt in deze koelkasten, is het aan te raden om een glazen deur op je horeca koelkast te plaatsen. Op die manier kun je alle verschillende soorten drankjes overzichtelijk bekijken en zo ook zo snel en efficiënt mogelijk te werk gaan.

Omdat er zoveel verschillende soorten koelvoorzieningen op de markt aangeboden worden, kan het erg lastig zijn om voor jouw restaurant de juiste beslissing te nemen. Hoe groot zijn je restaurant en keuken bijvoorbeeld? Wat is je budget? En hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou? Deze onderwerpen zijn belangrijk om goed te onderzoeken waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een koel- of vrieskast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *