Wat maakt een Braziliaanse hangmat anders dan een Mexicaanse hangmat

Ben jij op zoek naar een hangmat? Dan moet je weten dat er meerdere soorten zijn. Zo heb je de Braziliaanse hangmat, de Mexicaanse, Colombiaanse en de westerse hangmat. De eerste drie lijken het meest op elkaar, terwijl de westerse duidelijk te herkennen is aan de spreidstokken die aan de voor- en achterzijde bevestigd zijn. Het grappige is, dat de hangmat al eeuwenoud is en eigenlijk onveranderd is gebleven. Op die westerse hangmat na dus, waaraan de stokken toegevoegd zijn. Of deze stokken een meerwaarde bieden en wat het verschil tussen de Braziliaanse hangmat en de Mexicaanse en Colombiaanse is, dat lees je in dit artikel.

Hangmat met spreidstokken of juist zonder?

Als je kijkt het het grootste verschil in hangmatten, dan zie je hangmatten met spreidstokken en zonder stokken. Deze stokken maken dat de hangmat een plattere vorm behoudt wanneer je erin gaat liggen. Wanneer een hangmat zonder stokken is uitgevoerd, dan lig je er dieper in en sluit de hangmat als een soort zak boven je. Je kunt om dit te voorkomen in onder andere de Braziliaanse hangmat ook overdwars liggen. Wat je voorkeur heeft, een hangmat met of zonder stokken, dat is persoonlijk. Als je graag in een cocoon wilt liggen, dan moet je een hangmat zonder stokken kiezen. Wil je een actievere houding in je hangmat of hou je er niet van als de hangmat zich wat meer om je heen sluit? Neem dan een hangmat met stokken.

Verschil Braziliaanse hangmat en andere types?

Er is discussie mogelijk over welke hangmat als eerste is uitgevonden. Dat het principe van de hangmat bij de Indianen vandaan komt, daar lijkt iedereen het redelijk over eens te zijn. Echter of de Mexicaanse of Braziliaanse hangmat de eerste was, daar zijn de meningen over verdeeld. De Colombiaanse en Braziliaanse hangmat zijn dichter geweven dan de Mexicaanse. Het is bijna een stuk stof te noemen, terwijl de Mexicaanse hangmat meer de structuur van een net heeft.

Hoe kun je een hangmat gebruiken?

Deze hangmat is daar ontwikkeld om boven de grond te kunnen slapen. De hangmatten zijn fijn geweven zodat ongedierte zoals insecten vanaf de grond niet bij de slapende persoon kunnen komen. Waarschijnlijk toen de Europeanen Zuid-Amerika ontdekten, hebben zij de hangmat meegenomen op hun schip. De hangmatten, zoals de Braziliaanse hangmat, worden tegenwoordig nog steeds op met name zeilschepen gebruikt. De reden hiervoor is simpel, als het zeilschip schuin hangt in de wind, dan slaap je nog steeds recht. Ook golven en bewegingen van de boot zijn minder voelbaar. Wanneer jij zelf een hangmat koopt, dan ga je hem waarschijnlijk lekker in je tuin hangen.

Braziliaanse hangmat in de tuin

Je zult merken dat een Colombiaanse of Braziliaanse hangmat, of de grover geweven Mexicaanse hangmat heerlijk ligt. Je zult er zo een dutje in kunnen doen. Maar wat was nu het verschil tussen de Braziliaanse en Colombiaanse hangmat? Er is eigenlijk geen verschil, alleen het uiteinde is anders. Deze hangmat heeft een katoenen oog om hem aan op te hangen terwijl bij de Colombiaanse hangmat de touwen doorlopen. In gebruik liggen ze beide even lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *