Vind het juiste glas voor je speciaalbier

Bier is een van de populairste alcoholische dranken ter wereld. Omdat er zo veel verschillende soorten bier zijn, kan het helaas moeilijk zijn om te weten welk glas je voor elk type moet gebruiken. In deze blog leer je hoe je het perfecte glas voor je favoriete brouwsel vindt!

De geschiedenis van bierglazen

Het bierglas vindt zijn oorsprong in de 12e eeuw, tijdens de Middeleeuwen. De eerste bierglazen werden gemaakt van groen of bruin glas. Glas werd als hygiënischer beschouwd dan metalen of houten vaten omdat het geen geuren of bacteriën overdroeg zoals deze materialen deden.

Bierglazen werden populair bij brouwerijen omdat de meeste brouwerijen glazen vaten gebruikten om bier in te bewaren. Daarom wilden ze ze ook gebruiken als drankvaten, aangezien de meeste mensen in die tijd hun bier dronken uit een zogenaamde “mazers”, een houten beker met een lange steel. Dit betekende dat brouwers meer geld in rekening kunnen brengen voor het gebruik van glazen, omdat ze die apart van hun brouwerij moesten aanschaffen.

Welk bierglas moet je gebruiken?

Er bestaan heel wat bierglazen, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor elk type bier. Hoe vind je het perfecte glas? In het algemeen gebruik je best een zwaarder glas voor lichte bieren, omdat deze biersoorten minder schuimen en je geen stevige greep op het glas nodig hebt om eruit te drinken. Gebruik een tulpglas of een goblet glas voor ale en witbier. En ten slotte gebruik je een snifter voor Belgische bieren. Als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor iemand die graag bier drinkt, kun je altijd een eigen set gepersonaliseerde bierglazen voor hem of haar kopen!
Er zijn dus vele soorten bier en daarmee ook vele soorten bierglazen. Welke jij het beste kan gebruiken hangt dus helemaal van je biertje af. Maar het juiste bierglas geeft je biertje wel iets extra’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *