Hoe maak je bbq’en in de tuin nog leuker?

Er is niets leukers dan de barbecue uit de schuur halen wanneer de zomermaanden er weer aan zitten te komen. Gezellig met vrienden en familie in de tuin zitten en genieten van de bbq en enige alcoholische versnaperingen op een zomeravond – er is niets beter dan dat. In dit artikel geven we tips hoe je het bbq’en nog leuker kunt maken. Lees snel verder.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een goede bbq in huis haalt. Barbecues zijn er in allerlei soorten en maten met verschillende prijskaartjes. Je kunt ervoor kiezen om een bbq op elektriciteit, gas of kolen te kopen. In principe is gas of kolen het makkelijkst aangezien je de bbq dan niet op het elektriciteitsnetwerk hoeft aan te sluiten. Daarnaast raden we aan om een bbq aan te schaffen die je eenvoudig kunt opbergen, zodat je er geen last van hebt wanneer je deze niet gebruikt.

Waar moet je opletten bij het kopen van een barbecue?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je een bbq gaat kopen. Allereerst stel je voor jezelf een budget vast: hoeveel geld heb je voor een nieuwe bbq over? Zoals we al aangaven verschillende de prijzen behoorlijk. Vervolgens denk je na over de capaciteit. Wanneer je graag vrienden en familie uitnodigt of een groot gezin hebt is het handig om een barbecue met een grote capaciteit te kopen.

Ook zal je aandacht moeten geven aan het materiaal van de barbecue. Het materiaal van de bbq heeft invloed op de stijl. Wanneer je kiest voor een roestvrijstalen barbecue, dan oogt de stijl vaak modern en luxe. Wanneer je voor een gietijzeren look kiest, ziet de barbecue er authentieker uit. Het soort barbecue – elektriciteit, kolen of gas – heeft uiteindelijk veel invloed op de smaak van het eten. Wanneer je voor houtskolen kiest, krijg je vaak een smoky smaak. Bij gas en elektriciteit wordt de warmte vaak geleidelijker verdeeld, waardoor alles goed gaar wordt.

Tot slot kun je ervoor kiezen om er een aantal accessoires bij te komen. In dit geval kun je denken aan een zijbrander om het vlees dat klaar is warm te houden of zijtafels waar je het vlees dat nog gegrild moet worden kunt bewaren. Overige accessoires die het barbecueën makkelijker maken, zijn: een receptenboekje, een afdekhoes waarmee je de barbecue kunt afdekken, handschoenen waarmee het barbecue gereedschap mee kunt vasthouden en tot slot tangen en klemmen om het vlees en groenten op de barbecue te leggen.

Schaf de juiste tuindecoratie en tuinmeubelen aan

Door de juiste tuindecoratie en tuinmeubelen aan te schaffen kun je het buiten zitten aantrekkelijker maken. Zo is het aan te raden om voor een terras te kiezen. In dit geval heb je stoelen en een tafel nodig en daarnaast is het natuurlijk leuk om het terras aan te kleden met tuindecoratie – wat een positieve invloed heeft op de sfeer. In dit geval kun je denken aan fakkels, sfeerverlichting, planten, kabouters en ga zo nog maar even door.

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de positie van het terras. Zit je graag in de zon of heb je baat bij een beetje schaduw? Wanneer je liever in de schaduw zit is het slim om hogere planten te kopen die het terras van de zon beschermen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een parasol aan te schaffen.

Kortom, vind je het heerlijk om met het gezin, familieleden en vrienden op een zomeravond in de tuin te zitten – dan doe je er goed aan het terras een beetje bij te werken. Op het internet kun je genoeg inspiratie opdoen voor het aankleden van jouw tuin, zodat je een heerlijke barbecue avond kunt hebben. Eén van de webwinkel die jou hiermee kan helpen is wezan.nl – een woonboulevard waar je werkelijk van alles kunt kopen.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *