De lekkerste salades voor bij de BBQ


Op het moment is het nog een beetje koud om te denken aan een BBQ. Echter is iedereen met dit weer wel eens in zijn hoofd bezig met de warme temperaturen in de zomer en de daarbij horende heerlijk BBQ avonden. Omdat er al genoeg informatie aanwezig is over verschillende soorten vlees, BBQ technieken en gereedschappen; wilde ik het nu eens hebben over de salade. Een goede salade kan niet ontbreken op een BBQ.

Aardappel Salade;
Volgens mij mag een aardappelsalade gewoon nooit ontbreken bij een BBQ. Er zijn verschillende versies van aardappelsalade. Je kan het met light mayo maken of zelfs een versie met Griek yoghurt als je een beetje op je lijn let. Aardappel salade kan je mooi combineren met een stuk steak of gewoon met enkele braadworsten. Het vult je snel dus je hebt niet altijd een groot stuk vlees nodig.

Groenten salades;
Als je geen zware kost lust of gewoon een beetje op je lijn let en of gewoon van gemak houd, dan zijn de groente salades gewoon het makkelijkst. Eenmaal de BBQ-set reeds aanstaat dan kan je dus je groenten lekker erop grillen. Olijfolie is erg gezond en smaakt ook lekker bij bepaalde groentes zoals courgette of je maakt er een passende dressing van. Groenten salades combineer je lekker met gegrillde kip of stukjes gegrilde steak.

Avocado;
Advocaat is een veel besproken vrucht die vooral erg gezond is. Een avocado bevat een hoop vitamines, vezels en onverzadigde vetten. Als je dus op je healthy lifestyle bent dan past dit heel goed in je plan. Je kan heerlijke salades maken met avocado. Hieronder vermeld ik een healthy avocado recept die je snel kan maken terwijl de grill nog aan staat:

Gegrilde avocade salade;

Benodigheden:
2 x avocado’s rijp
2 x gele paprika’s
3 x tomaten
el olijfolie
1 x limoen
1 x knoflook

Snijd de avocado’s door het midden en verwijder de pitten, laat de schil nog staan. Snijdt de paprika in kwarten en verwijder de zaden. Besprenkel de avocado, paprika’s en de tomaten met olijfolie en plaats ze op de grill. De tomaten en paprika’s hebben maar 5-8 minuten nodig. De avocado grill je 2 minuten op de kant waar je het zal snijden. Schep het vruchtvlees rustig eruit als het is afgekoeld, snijd de paprika in blokjes, haal van de tomaten het verbrande gedeelte eraf en snijd de rest in stukjes. Plaats dit alles in een ruime kom. Meng de paprika, tomaten en avocado voorzichtig door elkaar. Snijd de knoflook fijn of druk het door een pers. Maak een dressing met het sap van de limoen en wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de avocado salade met de dressing en garneer met stukjes peterselie. Eventueel kan je voor iets meer pit wat rode peperkorrels erover heen doen of tijdens het eten wat tabasco saus.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *