Barbecue seizoen: doe eens iets origineler!

De zomermaanden komen eraan! We zouden geen Belgen zijn mochten we niet enthousiast onze barbecue buiten brengen bij de allereerste zonnestralen. Aardappelslaatje erbij, de tafel vrolijk met bloempjes gedekt en genieten van gezellig samenzijn: daar draait de barbecue om. Met een klassieke barbecue is helemaal niets mis, maar misschien wil je wel eens iets nieuws proberen? Wij geven we je alvast enkele tips mee!

Voorzie wat vegetarische hapjes

Onze eetpatronen zijn heel wat veranderd: meer en meer mensen hebben een plant-based diet, of eten minder vlees en zuivel. Voorzie op je barbecue dus ook wat alternatieven voor vlees: onze favorieten zijn gegrilde groenten, saté’s met vleesvervangers en gegrilde aubergine. Een papillot met een klein stukje vis of veggie burgers zijn ook goede opties. Voeg heerlijke oude kaas toe, een gepofte aardappel en vers stokbrood en iedereen zal een hele avond smullen.

Bestel vlees online

Heb je geen tijd om naar de slager te gaan of heb je geen gespecialiseerde slager in de buurt? Probeer dan eens om je vlees online te bestellen. Het is erg makkelijk, wordt koel aan huis geleverd en kan je de ochtend zelf nog bestellen. Je hebt hier ook heel wat meer dan de typische saté’s of worstjes: probeer eens de BBQ spareribs of een stukje Picanha. Bestel nog wat pancetta of salami voor bij de aperitief, en het wordt een heel culinaire avond. Beter om goed vlees te eten waar je écht van kan genieten, toch?

Een barbecue op verplaatsing?

In New Yorkse parken doen ze het al lang: je hebt gedeelde barbecues waar je zelf je hapjes op kan maken. Niet zo vreemd aangezien veel New Yorkers geen tuin of terras hebben om te barbecueën. Ook in de stad Gent kan je gebruik maken van de betonnen barbecues in de vele stadsparken in de Oost-Vlaamse grootstad. Heerlijk om wat vrienden uit te nodigen of de buren wat beter te leren kennen. Neem je bbq vlees mee in een frigobox en gebruik houtskool om je barbecue aan te steken. Let er wel op dat je de andere parkbezoekers niet mag storen met te luide muziek, je de rook steeds onder controle moet houden en je geen vloeibare brandversnellers en sprokkelhout mag gebruiken. Neem wat servies mee, een goede fles rosé en verzamel je afval later in een vuilzak die je mee naar huis neemt. Een onvergetelijke barbecue zal het zeker zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *