BBQ ‘en is lekker en gezellig

Tegenwoordig heeft bijna iedereen thuis wel een BBQ en dat is natuurlijk niet voor niets. BBQ ‘en is namelijk erg gezellig, samen met familie en vrienden genieten van een heerlijke maaltijd onder het genot van een lekker koud biertje of wijntje. Daarnaast eet je natuurlijk meestal niet alledaagse dingen tijdens een gezellige BBQ. Al snel komen heerlijke salades, dips, brood en sauzen op tafel die het BBQ ‘en nog lekkerder maken. In dit artikel vind je wat leuke BBQ ideeën die je wellicht zelf kunt uitproberen!

Bierkip van de BBQ

Kip op een bierblik oftewel beercan chicken. Een perfecte malse bereiding van een hele kip met een heerlijke smaak. Wanneer je niet van bier houdt, kun je ook een ander blikje drinken gebruiken zoals cola. Het bier geeft namelijk geen smaak af alleen stoom en hitte, waardoor de kip heerlijk mals en sappig blijft. Het enige wat je dus nodig hebt is een BBQ, een blikje bier of iets anders, een hele kip en kruiden. Kruid de kip zoals jij wilt, maak het blikje bier open en zet de kip over het bierblikje heen. Zorg dat het blikje rechtop blijft staan tijdens de BBQ garing, dit is namelijk belangrijk voor het eindresultaat. Zet de kip ongeveer 45 minuten recht op de BBQ en geniet daarna van je heerlijke malse kip!

Vergeten groenten

Groeten worden nog te vaak vergeten tijdens een BBQ, vaak staan er wel wat salades op tafel, maar groenten van de BBQ worden vaak overgeslagen. Maak daarom eens wat vaker groenten van de BBQ. Zorg dat je ze lekker kruid met verse kruiden, knoflook en andere smaakmakers en zet in een aluminium bakje of folie op de BBQ. Ook kun je courgette plakken of aubergine plakken, makkelijk roosteren op een BBQ. Hierdoor krijgen ze heerlijke grill smaken en kun je genieten van een heerlijke gezonde maaltijd. Kijk voor meer gezonde recepten op www.gezonde-recepten.nl

Marinades

Het geheim van een lekker BBQ-gerecht is de marinade. Een simpel stukje kip, maar je al heel eenvoudig lekker door wat kruiden te gebruiken. Marineer daarom al het vlees (en groenten) die je op de BBQ wilt grillen. Hierdoor krijgen ze veel meer smaak.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *