Tips voor de liefhebber van barbecue

Een barbecue is altijd een feest, het liefst gevuld met vrienden, familie, bier en rokerige tuinen als de eerste steak op het vuur gaat. Hier volgen tips om ervoor te zorgen dat je barbecue van een leien dakje gaat.

Instrumenten

Van beginner tot doorgewinterde barbecue chef-kok, tips zijn altijd handig. Zo is een tang met een lange steel raadzaam om te gebruiken bij het verplaatsen van zwaardere stukken vlees. De extra lengte van de tang houden je armen verder weg van de grill, wat de kans op nare brandwonden vermindert. 

Een temperatuur sensor is een grote investering om buiten te koken, als je het moeilijk vindt om te zien of het vlees gaar is. Maak je eigen kruidenborstel om extra smaak toe te voegen door het verzamelen van de door jou gekozen kruiden (zoals rozemarijn, tijm en peterselie).

Dip de kruiden in wat olijfolie en borstel het over je vlees voor het grillen. Je kunt ook een mand gebruiken bij het barbecueën, als je bijvoorbeeld platvis zoals schol wil gaan klaarmaken. Beveilig je vlees of vis in de mand en plaats het boven op de grill.

Het laatste instrument voor de barbecue kenner zijn barbecue handschoenen. Hun hittebestendig materiaal dient om je handen te beschermen tegen de vlammen, zodat je hete pannen en voedsel kan verplaatsen. Als je dat alles hebt, dan ben je klaar voor je barbecue feest.

Voorbereiding is alles

Het uitwerken van hoeveel vlees je nodig hebt is de sleutel. Een worst, een hamburger en een lam spies per persoon is een goed uitgangspunt. Burgers en vis kun je niet heel lang goed houden, maar kip, biefstuk en koteletten wel. Worstjes en spiesjes zijn geweldig en je kunt het beste Bbq vlees bestellen.

Hak de worsten in meer beheersbare stukken als ze eenmaal gaar zijn, zodat je zoveel of zo weinig kan eten als je wil.

Vlees marineren

Marineren doe je het beste ’s nachts, want het is de beste manier om ervoor te zorgen dat de smaken doordringen in het vlees. Je kunt ook kiezen voor een verscheidenheid aan vlees dat reeds gemarineerd is.

Vergeet niet om de overtollige marinade weg te vegen voordat het vlees de grill raakt, vooral als het olie bevat. Als het vlees te sauzerig is heeft het meer kans om te verbranden of vlammen te veroorzaken waardoor een bittere rokerige smaak ontstaat.

Vermijd te lage temperatuur

Het halen van rauw vlees of vis uit de koelkast moet minstens 20 minuten voor het barbecueën gebeuren, zodat de kou is verdreven en het vlees op kamertemperatuur is gebracht. Als het vlees te koud is als het op de grill komt, dan ontstaat er een gevaar dat het aan de buitenkant kan verbranden voordat het gaar is in het midden. 

Dit is vooral belangrijk met kip, worstjes en ander varkensvlees , met voor de hand liggende redenen. Het is nog steeds belangrijk om dit te doen met rundvlees hamburgers en steaks om de kwaliteit van jouw klaargemaakte vlees te garanderen.

Direct grillen is de meest voorkomende methode op de barbecue. Het is geweldig voor dunne sneden zoals steaks, hamburgers, vis en worstjes zodra ze direct op de hitte worden geplaatst. Bij indirect grillen plaats je het vlees naast de warmtebron. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *