Tips voor betere BBQ

Iedereen die een barbecue heeft, zou waarschijnlijk willen dat ze beter wisten hoe ze moesten barbecueën. Ben je een van hen?

Meestal zijn het de kleine dingen die van een gemiddelde BBQ een briljante BBQ kunnen maken en hier hebben we een aantal BBQ-tips verzameld om je te helpen van amateur-barbecuer naar professionele BBQ-er te gaan.

Tip één: zorg dat je vlees op kamertemperatuur is voordat je het op de BBQ legt. Als je koud vlees barbecuet, wordt het niet gelijkmatig gaar en verbrand je de buitenkant en heb je geen warmte in het midden van je vlees.

Tip twee: laat je vlees na het barbecueën op een warme plek rusten, buiten de barbecue. Door vlees te laten rusten, kunnen de sappen die tijdens het koken naar het midden van het vlees zijn geduwd, zich opnieuw door het vlees verdelen, waardoor het malser en sappiger wordt.

Tip drie: de meeste BBQ-ers weten dat je je steak maar één keer moet omdraaien. Als je vlees op de barbecue te veel draait, krijg je vlees dat taai en taai is, en daar houdt niemand van.

Tip vier: worstjes zijn favoriet bij de meeste BBQ’s en in bijna alle gevallen zijn worstjes met een vork doorstoken om te voorkomen dat ze barsten. Dit is eigenlijk een BBQ no-no, want wanneer je worstjes met gaten barbecuet, laat je het vocht uit het vlees ontsnappen en laat je het vet op de vlammen van je barbecue druppelen. Worsten worden droog en verschrompeld en je riskeert een dikke brand op je BBQ. BBQ je worstjes zonder gaatjes en kijk of je het verschil proeft.

Tip vijf: reinheid staat naast goddelijkheid, zeker bij een BBQ. Door uw barbecue schoon te houden van oud vet, dode insecten en rottend voedsel, zal uw volgende barbecue fris en schoon zijn en zullen gasten de resten van de laatste barbecue niet kunnen proeven. Het is ook erg belangrijk om te weten dat barbecues berucht zijn voor incidenten van voedselvergiftiging. Om zieke gasten te voorkomen, wees voorzichtig met kruisbesmetting, vooral met rauw en gekookt voedsel. Zet gekookt voedsel NOOIT op een plaats waar rauw voedsel was.

Tip zes: BBQ’s kunnen vaak hetzelfde zijn – steaks, worstjes, hamburgers – dus waarom zou je niet avontuurlijk zijn met je volgende BBQ? Probeer verschillende soorten gerechten of zelfs verschillende soorten barbecuestijlen, bijvoorbeeld slowcooking, droge rubs op vlees of zelfs roken. Uw gasten zullen zeker onder de indruk zijn bij uw volgende BBQ.

Tip zeven: heb je haast omdat je nog weg moet bijvoorbeeld een avondje uit om te gaan gokken in het casino? Ga dan niet BBQ’en want dit kost tijd

Klaar om elk van deze BBQ-tips te gebruiken? Organiseer dan een Barbecue voor komend weekend. Beter barbecueën is niet moeilijk en door deze tips op te volgen zullen je vrienden en familie je zeker barbecuekoning kronen. Maar onthoud dat een BBQ King alleen zo goed is als de BBQ waarop hij kookt, dus investeer in een barbecue van hoge kwaliteit die u niet in de steek zal laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *